Informatie verhuur

Uw vakantiewoning

Als eigenaar van een vakantiewoning mag u zich verheugen op een fijn bezit. De streek van West-Zeeuws-Vlaanderen staat garant voor een fijn verblijf aan de kust en biedt vele mogelijkheden voor een sportief, culinair of cultureel verblijf. Ook steden als Brugge en Knokke vlakbij, geven u vele mogelijkheden.

Verhuur

Verhuur van uw vakantiewoning kan een aardig bedrag opleveren om uw vaste lasten flink in mindering te brengen. Eerlijk gezegd is het niet zo dat u een vakantiewoning volledig kunt financieren uit de verhuuropbrengsten. Een groot deel van de jaarlijkse lasten kunt u middels verhuur opbrengen. Als u dan een stukje opbrengst terug investeert in de woning, heeft u na een aantal jaar een fijne woning!

Veelal denken eigenaren nogal negatief over het verhuren van hun eigendom. Wij zijn van mening dat dit volkomen onterecht is. Natuurlijk blijft de woning niet zoals hij is, bij normaal gebruik van uw eigen woning mag u ook verwachten dat deze na 10 jaar eens een opknapbeurt nodig heeft, dat is met een vakantiewoning niet anders. Onze zorg is de juiste mensen te vinden, die met respect met uw woning omgaan.

De verhuuropbrengsten van een vakantiewoning zijn van een aantal zaken afhankelijk.

Vaste lasten
Natuurlijk zijn er ook de lasten. Zoals de vaste lasten van de gemeente Sluis, energie, water, televisie, Internet en onderhoudskosten.

Vaste gasten
De basis van een goede verhuuropbrengst ligt in de terugkeer van vaste gasten, eventueel ook buiten het verhuurseizoen. Zorgt u ervoor dat uw gasten zich 'thuis' voelen en graag weer uw woning zullen bezoeken. Als eigenaar is het fijn jaarlijks een aantal terugkerende gasten op de verhuuroverzichten te zien staan!

De inrichting
Een heel belangrijk punt om een goede verhuuropbrengst te verkrijgen is de inrichting en het totale onderhoud van de woning. Denk hierbij aan een frisse, praktische en makkelijk schoon te maken en goed te onderhouden inrichting. Huurders verwachten steeds meer comfort, bijna luxe. Een wasmachine, vaatwasmachine, Internet... De huurder wil graag betalen maar daar ook wel wat voor terugkrijgen. Zie hiernaast over welke items het gaat.

Wat is er nodig in een woning?

Internet: Het aanbieden van Internet in de woning is zeker een pluspunt!

Televisie: Kabel TV heeft onze voorkeur. Een schotel geeft vaker wat problemen gezien huurders het gebruik ervan niet kennen mochten er problemen zijn.

Fietsen: Gasten kunnen in Cadzand overal fietsen huren of nemen ze zelf mee. Laat zelf geen fietsen achter die huurders mogen gebruiken. 

Fietsberging: Als het even mogelijk is dient een fietsberging aanwezig te zijn. Huurders willen graag de eigen fietsen of gehuurde fietsen binnen kunnen stallen. 

Afgesloten ruimtes: Liefst tot het minimum beperken. In de woning dienen zo weinig mogelijk privé spullen te staan tijdens de verhuurde periodes.

Tuin en terras: Een betegeld terras zorgt voor minder onderhoud maar veel gezinnen met kinderen geven voorkeur aan een woning met tuin. 

Verlichting: Een goede verlichting is zeer belangrijk en kan voor veel gezelligheid zorgen in de woning.

Parasol: Vooral op zonnige dagen wordt er nogal eens om een parasol gevraagd. Een voordeel voor de verhuur is wanneer een parasol en parasolvoet aanwezig zijn. 

Zonnewering: Wij raden het niet aan een zonnescherm te plaatsen. Het scherm blijft uitstaan bij regen en teveel wind en kan zo schade oplopen. Hier komen dan weer vragen over waarom het zonnescherm niet werkt. 

Stapelbedden: Wanneer het niet anders kan, zijn stapelbedden een mogelijkheid. Wij geven de voorkeur aan bedden die onder elkaar schuiven.

Inventaris verhuur