Vakantiewoningen en appartementen in Cadzand

Informatie (ver)koop

Uw woning verkopen

Wanneer u de keuze gemaakt heeft om uw woning te verkopen, kunnen wij u van dienst zijn met het gehele traject. Als betrouwbare en professionele partner kunnen wij voor u een aantal valkuilen omzeilen en het proces in juiste banen leiden voor een voor u optimaal resultaat.

Aandachtspunten bij verkoop

Wanneer u uw woning in verkoop geeft dient u een aantal zaken in het oog te houden:

De verkoper
De persoon die de woning in verkoop geeft, dient ook de eigenaar van de woning te zijn, danwel de bevoegdheid te hebben om de woning te verkopen.

Tekeningen
Heeft u nog tekeningen van de bouw, een lastenboek of verbouwtekeningen, dan wil de toekomstig eigenaar deze graag hebben. Ook makkelijk bij het bepalen van de oppervlakte c.q inhoud van de woning.

Eigendomsbewijs
U heeft van de notaris een eigendomsbewijs ontvangen. Verhuurburo Cadzand wil, als bemiddelaar bij verkoop, deze graag inzien om eventuele zaken zoals erfdienstbaarheden te kunnen bestuderen.

Appartementsrechten
Bij een appartement zijn tevens het jaarverslag, begroting en financieel verslag, statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging van eigenaren gewenst. Dit van de laatste 3 jaar. Zijn er nog brochures, lastenboek of andere zaken die u heeft en van belang kunnen zijn? Dan vernemen wij dit graag.

Informatieplicht
Volgens artikel 17 van het Burgerlijk Wetboek dient de woning te worden overgedragen 'vrij van alle bijzondere lasten en beperkingen met uitzondering van datgene welke de koper heeft aanvaard'. Als verkoper dient u dus alle ter zake doende feiten te melden, dus ook (bouwkundige) gebreken en problemen die u bekend zijn. Denk daarbij aan rechten en plichten die op de woning rusten, zoals het recht van overpad, het verbod om aan te bouwen of te verbouwen of achterstallig onderhoud.

Taxatie
Verhuurburo Cadzand onderhoudt goede relaties met professionele partners. Wanneer u of uw hypotheekverstrekker, de verkoopwaarde graag officieel bevestigd willen hebben, dan kunt u ons opdracht geven voor het uitvoeren van een taxatie. In samenwerking met een register-taxateur-makelaar zullen wij de woning bezoeken en aan de hand daarvan wordt een taxatierapport opgesteld.

Overige belangrijke informatie

Bouwtechnisch onderzoek
Wij raden u aan een expert in de handen te nemen wanneer u vragen heeft over:

  • bouwkundige details
  • verzorgen van een aanbouw of verbouw
  • aanvraag bouwvergunning
  • bouwkundige staat van uw woning of toekomstige woning
  • mogelijkheden van wijzigen aan op of in de woning
  • aankoopkeuring van een woning

Een kundige en ter plaatse goed bekend met de regels en wetgevingen, is Dhr. de Vilder - www.vilder.nl

EPA, energie certificaat
Vanaf 2008 dient voor elke verkoop of permanente verhuur een energie certificaat overlegd te worden. Dit energiecertificaat dient aan te geven hoe goed de woning geïsoleerd is en wat het te verwachten energieverbruik zal zijn. Dit certificaat dient opgesteld te worden door speciale EPA-keuringsambtenaren. 

Wij kunnen u in Cadzand-Dorp aanbevelen:
Jan Voerman - www.voermanbouw.nl

Een woning kopen

Wanneer u een huis wilt kopen in Cadzand en omgeving, krijgt u te maken met de specifieke voor- en nadelen van de markt vakantie-huizen. Vrijwel alle vakantiehuizen worden aangeschaft als belegging, met de mogelijkheid om het grootste gedeelte van vaste kosten via verhuur te kunnen betalen. Zo heeft u na een aantal jaren een belegging, die zich qua vaste lasten terug verdiend heeft.   

De vakantiesector is een wat aparte groep in de vastgoedmarkt. De prijzen liggen nogal wat anders dan de markt voor permanente bewoning. Eisen, belastingen en beperkingen aan bewoning kunnen per gemeente verschillen. Daarom is het raadzaam altijd een lokale makelaar in te schakelen, die op de hoogte is van de plaatselijke regels en wetten, maar ook de markt kent en een goed inzicht heeft over de te verwachten waarde.

Het aanbod van vakantiewoningen is relatief beperkt, zeker in Cadzand-Bad en omgeving. Daarom neemt het zoeken naar een geschikte woning meestal wat tijd in beslag.

U kunt zich bij ons inschrijven wanneer u een bepaald type of op een bepaalde locatie een vakantiewoning zoekt.

Onderzoeksplicht
Ook de koper kan niet zomaar vertrouwen op zijn gevoel, naar nederlands recht heeft hij 'onderzoeksplicht'. Hij dient zich van alle ter zake doende feiten op de hoogte te stellen.

Aankoopkeuring
Wanneer u als koper zekerheid wilt hebben adviseren wij u een aankoopkeuring te laten uitvoeren door een onpartijdig en objectief keuringsbureau, liefst met ruime ervaring met betrekking tot bouwen en wonen aan zee. Een onafhankelijk keuringsbureau zal een keuringsbezoek brengen aan de woning en aan de hand van de bevindingen een objectief bouwkundig opname middels een rapport uitbrengen. Wij kunnen u ook hier van dienst zijn.

Benieuwd naar welke woningen er te koop staan? Kijk dan hier.

Woningen te koop

Tierra mallorca rgj1j8sdeay unsplash