Vakantiewoningen en appartementen in Cadzand

Moerkerke

Het dorpje Moerkerke behoort tot de gemeente Damme en is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Voorheen, in de Middeleeuwen, was het een levendig dorpje waar veel handelaren woonden. Na de verzanding van het Zwin kwam hier verandering in.

Rondom het centrum van Moerkerke vindt u veel groen en dat maakt het een mooie bestemming voor fiets- en wandeltochten. Ga langs het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal, geniet van de uitgestrekte polders rond Moerkerke met hun oude hoeves en vele kapelletjes. 

Het Kasteel van Moerkerke is misschien wel de belangrijkste attractie van het dorp. Het kasteel heeft een boeiende geschiedenis. Diverse families bewoonden het kasteel waaronder de familie Van Moerkerke en de familie Van Praet. Later werd er een fraaie botanische tuin aangelegd. Het kasteel had voorheen een militaire betekenis, daarna werd het als woning gebruikt en heeft diverse verbouwingen ondergaan. Daardoor had het ook verschillende stijlen, waaronder een neoclassicistische stijl. In 1922 werd er door broeders een school in het gebouw ingericht. Toen zij het gebouw verlieten is de staat van het kasteel achteruit gegaan. In 1964 werd het domein gekocht door kolonel Van den Broeck. Deze zorgde ervoor dat het kasteel gerestaureerd werd en bouwde er ook een linker- en rechtervleugel bij. 
Hedendaags dient het Kasteel van Moerkerke voornamelijk als feestlocatie.