Vakantiewoningen en appartementen in Cadzand

Damme

De toenemende verzanding van de zeearm het Zwin, dwong de scheepvaart richting Brugge uit te wijken naar Damme.

De rijke historie van Damme is nog altijd terug te vinden in de stadsomwalling en de oude gebouwen. Damme is tegenwoordig het boekenstadje, met vele restaurantjes. Een mooie stop op de route langs het kanaal Sluis-Brugge.

Damme is één van de kleinste stadjes van België. Een van de weinigen waar zo'n rijke historie terug te vinden is. Zo vindt u er onder andere het stadhuis, de Onze-Lieve-vrouwenkerk, het Sint-Janshospitaal en enkele oude herenhuizen. Damme heeft een ideale ligging, in de groene polders, voor fiets- en wandelliefhebbers.

Damme is gekend voor zijn legende van Tijl Uilenspiegel. De beeldenroute door Damme en de wandeling over de wallen van Damme, brengen u enig inzicht in de bijzondere geschiedenis van Damme. Na afloop kunt u bij een van de vele restaurantjes een wafel of pannekoek met ijs of slagroom eten! Ook hiervoor is Damme als gezellige rustplaats voor fietsers en wandelaars bekend.

Wist u dat Damme voorheen eigenlijk Hondsdamme heette? U vindt ook een hond terug in het wapenschild van het stadje. De naam komt van 'honte' wat een modderige plaats aan de monding van een stroom betekent. 

Daarnaast kent Damme diverse evenementen. Zo is er jaarlijks een loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme en een zwemwestrijd van Damme naar Brugge. Ook vindt u er een wekelijkse markt en eens per maand een boekenmarkt.