Vakantiewoningen en appartementen in Cadzand

Brugge

Een dagje geen strandweer kunt u perfect gebruiken voor een dagbezoek aan Brugge. Brugge heeft twee heel bekende winkelstraten, maar waar de meeste toeristen uit heel de wereld voor komen is de oude middeleeuwse gebouwen, kerken, en de reitjes. De reitjes zijn de kanalen waar u een rondvaart kunt maken en een gids u vertelt over de verschillende koopmanswijken. Brugge was vroeger een van de belangrijkste handelssteden van het noorden.

De Middeleeuwse stad Brugge staat bekend als het Venetië van het noorden. Een bezoek zeker waard!

Brugge is een typische middeleeuwse stad met veel cultureel erfgoed. De binnenstad staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een dagje Brugge kan u nooit vervelen! Brugge heeft vele musea en u kunt over de reien (grachten) varen of winkelen. Brugge heeft prachtige parken en stadspoorten waar u zeer fijne wandelingen maakt. Er rijden paardenkoetsen door de stad. Bij gebouwen, bedrijven en winkels ziet u nog de originele voorgevels. Zo doet Brugge er alles aan om het authentieke karakter te bewaren.

Brugge wordt ook wel de parel van Vlaanderen genoemd, of wel het Venetië van het noorden. Vele Amerikanen en Japanners bezoeken Brugge op hun rondreis "See Europe in 3 days".

De stad is een echte toeristische trekpleister met veel historische monumenten. Zo vindt u er de indrukwekkende 12e-eeuwse kerk Heilig-Bloedbasiliek, de magnifieke gotische Sint-Salvatorskathedraal met historische kunstwerken en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met Michelangelo's Madonna en Kind.
Niet te missen zijn de typische witte huisjes genaamd Béguinage, het buitengewone Kasteel van Loppem omgeven door water en het Belfort van Brugge die prachtig verlicht is in de avond.

Brugge heeft als handelscentrum zijn stempel gedrukt op de gehele streek. Als een van de Europese Hanzesteden heeft het een dominante plaats ingenomen in de wereldeconomie van de Middeleeuwen. Handelsschepen uit Amerika, Spanje, Portugal en Oost-Indië verkochten hier hun waren. Brugge had dan ook veel te bieden. Vele schaapherders op de landerijen zorgden voor schapewol, melk en vlees. De visserij langs de kustplaatsjes en op zee zorgde voor vis. Vanuit Brugge werd handel gedreven met de hele wereld, zo plat als ie toen nog was. De rijkdom door de handel verkregen is terug te vinden in Brugge als historische stad.