Vakantiewoningen en appartementen in Cadzand Bad

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad is de zuidelijkste badplaats van Nederland en tevens een heilzame badplaats. Er komen jaarlijks dan ook vele toeristen, voor vakantie maar ook voor therapie- en wellnessactiviteiten. De meeste woningen en appartementen zijn in Cadzand-Bad gelegen. Denk aan De Lopinge, Boulevard de Wielingen en Sincfal. 

Boulevard de Wielingen is de wandelpromenade van Cadzand-Bad. De meeste winkels, restaurants en bedrijven vindt u hier maar ook een kapper, een gespecialiseerde vliegerwinkel en de minigolf. Ook vindt u hier een van de meest karakteristieke woningen van Cadzand-Bad, namelijk Villa Leopold.

Cadzand 't Haventje was een haven met een aanlegsteiger en lag op de plaats waar nu ongeveer het parkeerterrein van Hotel de Wielingen ligt. In 1953 is besloten om de toegang tot het haventje te dichten, voor de aanleg van het gemaal. Het standbeeld dat er staat is een standbeeld van de oude sluiswachter.

De duinen zijn een onderdeel van de zeewering van de streek. Ze zijn ideaal om een mooie wandeling of fietstocht te maken al genietend van het strand en de zee. Achter de duinen zijn de stranden gelegen. De een heeft meer faciliteiten dan de ander. Denk aan een strandpaviljoen, EHBO-post en rolstoelvriendelijke ingang. Op strand Tienhonderd is strandpaviljoen Dok14 gevestigd; de winnaar van de prijs het Beste Paviljoen van 2019.

Meer weten over de andere delen?

Rentranchement      Zomerdorp het Zwin      Wijk de Brabander